Prachtige huid: Hoe krijg je een huid die altijd straalt?

Vandaag bespreek ik een universeel onderwerp. Ik ga er niet heel diep op in om alle details te analyseren. Ik ga het hebben over de basisregels voor huidverzorging, zodat je altijd een mooie huid hebt. Het is belangrijk om soms een onderwerp te bespreken dat heel duidelijk lijkt, er is altijd informatie die nieuw voor je is.

Huid: Wat moet je erover weten?

Als eerste: de huid is per persoon verschillend. Dit beantwoordt meteen een vraag die me echt veel gesteld wordt: ‘Waarom werken de huidproducten die je aanraadt niet bij mij?’.

Als we allemaal hetzelfde type huid zouden hebben zou elke crème voor iedereen werken. Er zijn zoveel verschillende typen cosmetica omdat er verschillende huidtypen zijn: droog, vet en gecombineerd. Elk huidtype kan problemen hebben zoals acné, gebroken haarvaten, comedonen, veroudering, etc. Daarom heeft jouw vriendin wel effect van een product terwijl jouw huid er misschien niet tegen kan. Het kan zo zijn dat huidverzorgingsproducten die bij iemand anders werken jouw problemen zelfs nog erger maken.

Wat moet je weten over effectieve huidverzorging die past bij jouw type huid en tegemoet komt aan alle behoeften van jouw huid? 🙂

Huid: Wat heeft het nodig?

Verzorging! We kunnen verwachten dat de huid jong en mooi blijft zonder dat we er iets aan doen. Helaas is het leven geen sprookje en worden we dagelijks blootgesteld aan veel factoren die onze huid verslechteren. Het verzorgen van de huid is daarom erg belangrijk. Als je dagelijks een paar minuten naar de huid kijkt en de cosmetica goed kiest zal jouw huid je terugbetalen met een stralend uiterlijk.

De basis van huidverzorging

De verschillende huidtypen zijn met elkaar verbonden door een paar dingen die ze allemaal nodig hebben.

 1. Hydratatie: water is cruciaal voor de huid en neemt een groot deel van het huidvolume is. Regelmatig hydrateren (niet alleen van binnenuit maar ook door middel van cosmetica) is de meest belangrijke taak die je dagelijks hebt! Gebruik moisturizers, een hydraterend masker en een zelfgemaakt mengsel van honing en hyaluronzuur (dit kun je overal kopen, online of bij de drogist). Dit zijn twee sterke stoffen die water aantrekken en opslaan in de huid.
 2. Voeding: voeding en hydratatie gaan hand in hand. Wees er zeker van dat de huid genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt zodat het goed kan functioneren. Start met vitamine A, E en de B-groep.
 3. Bescherming: het derde belangrijke punt is bescherming. Onze huid is erg fijn. Waartegen moeten we de huid beschermen? Bijvoorbeeld tegen vrije radicalen, giftige stoffen, de zon en alle factoren die verouderingsprocessen versnellen. Ook moeten we voorkomen dat de huid vocht verliest.
 4. Reiniging: elk huidtype moet gereinigd worden. Ik hoef je vast niet te vertellen dat het onverstandig is om met make-up op te gaan slapen. Het verwijderen van cosmetica is de basis. Het regelmatig reinigen van het gezicht breng je ook voordelen. Gebruik hiervoor een normale of enzymatische scrub zodat je zeker weet dat de huid diep gereinigd wordt. Hierdoor worden restjes en andere viezigheid verwijderd. Deze verstoppen de poriën. Ook de dode huidcellen worden verwijderd. Het resultaat is een mooie, zachte huid die niet verkleurt.
 5. Is dit alles? Nee, zeker niet! Dit is de basis. 🙂

Meer tips huidverzorging

We moeten ons richten op wat de huid nodig heeft en stoffen kiezen die aan deze behoeften voldoen.

Als je last hebt van acné bijvoorbeeld, moet je de huid gehydrateerd, gevoed, gereinigd en beschermd houden. Daarnaast moet je de huid behandelen met stoffen die ontstekingsremmend werken en deze puistjes tegengaan.

Als je een vette huid hebt moet je controle krijgen over deze ongezonde glans. Hiervoor kun je kruiden gebruiken.

Met een couperose huid moet je voorzichtig zijn. Een steam facial wordt afgeraden in dit geval, net als scrubs en alle cosmetica die de huid opwarmen en de bloedsomloop stimuleren: ze maken het probleem alleen maar erger.

Als de huid verouderd is moet je denken aan anti-aging profylaxe. Gebruik hiervoor crèmes, een goede oogcrème en iets dat de collageen- en elastinevezels verbetert.

Een kleine samenvatting van wat ik geschreven heb. 🙂

6 Gouden regels voor Slimme Huidverzorging

 1. Vul elk huidtype aan met water.
 2. Zorg ervoor dat de cosmetica past bij de huidproblemen die je hebt.
 3. Richt je op profylaxe in plaats van het behandelen van de problemen.
 4. Reinig het gezicht regelmatig om giftige stoffen en make-up resten te verwijderen.
 5. Vergeet niet om jouw huid te beschermen (bv. tegen de zon).
 6. Gebruik voornamelijk natuurlijke cosmetica.
Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *