Hoe hou ik mijn handen mooi? Mijn dagelijkse handverzorgingsritueel

Handen doen elke dag miljoenen activiteiten. Ze zijn gewend aan werken maar toch is de huid van de hand (omdat ze constant gerekt wordt) fijn en moet ze op de juiste manier verzorgd worden. Een dagelijks handverzorgingsritueel moet de natuurlijke processen van veroudering respecteren en niet tegengaan. Deze processen starten als je de 30 passeert. Welke handcrème moet je kiezen? Hoe zorg je ervoor dat de huid glad wordt en niet snel verouderd?

Welke handcrème moet je kiezen?

Ruwe, droge handen hebben een crème nodig met ureum, glycerine en sorbitol dat water vasthoudt aan het huidoppervlak van de hand. Crèmes met vitamine E, retinol, hyaluronzuur en collageen versterken de huid en werken anti-aging. De stoffen panthenol, lanoline en calcium verzachten irritaties en helpen bij het verminderen van dermatitis en dergelijke huidcondities.

Alleen handcrème is echter te weinig. Een lichte en hydraterende crème is essentieel in de zomer en een rijke en beschermende crème is onvervangbaar in de winter.

Hoe wordt de huid van onze handen gladder?

Ik adviseer eenmaal per week een zoute scrub. Dit maakt de huid gladder. Ik combineer een eetlepel zout met een eetlepel olijfolie. Ik wrijf mijn zelfgemaakte scrub over mijn handen tot het zout smelt. Daarna was ik mijn handen en wrijf ze in met een mengsel van citroensap en water (1:1). Ik droog mijn handen met een handdoek en daarna gebruik ik een hydraterende crème. Ik vind dat deze zoute handscrub super effectief is omdat zout verantwoordelijk is voor het zachter en soepeler worden van de huid. Citroensap zorgt er ook voor dat alle verkleuringen op de huid verminderen.

Hoe voorkom je veroudering van de handen?

De handpalmen hebben een dikkere huid. De dorsale zijde heeft juist een dunne, fijne huid. Als handen niet op deze manier gemaakt zouden zijn zouden we de vingers niet kunnen buigen en geen fijne bewegingen kunnen maken met de handen. Het vrijwel afwezige onderhuidse weefsel (wat voornamelijk is opgebouwd uit vetweefsel) zorgt ervoor dat de handen snel verouderen. Zoals ik al eerder gezegd heb komen de eerste verschijnselen van veroudering als we 30 jaar oud zijn. Dit is een natuurlijk proces, maar we kunnen het wel vertragen. Hiervoor hebben we crèmes nodig die bescherming en hydratatie bieden.

Hoe zorg ik voor mijn handen?

Als eerste, voordat ik begin met het schoonmaken van het huis of voordat ik een scrub gebruik, gebruik ik een conditioner voor de nagels. Daarna gebruik ik een rijke crème die ik de huid in wrijf. Ik raad een biologische crème tegen kloven aan omdat deze een beschermend laagje creëert zodat schadelijke factoren de huid niet meer kunnen bereiken. Het werkt al binnen 2 minuten nadat het op de handen gesmeerd is. Daarna zou ik latex handschoenen aandoen, maar ik ben allergisch voor latex dus gebruik rubber handschoenen met een extra katoenen laagje aan de binnenkant.

Nu ga ik het huis schoonmaken 🙂 wat doe ik als ik klaar ben? Ik was mijn handen. Niet in heet water want dat droogt de opperhuid uit. De temperatuur moet niet hoger zijn dan 20 graden. Daarna droog ik de handen door ze op een handdoek te drukken – ik wrijf niet. De plekjes tussen de vingers niet overslaan. Daarna gebruik ik een hand- en nagelcrème.

Hoe hou jij je handen netjes? Welke handverzorgingsproducten gebruik je graag? Ik wacht op je reactie!

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *