Wat is thermaal water en hoe gebruik je het? Dit zijn mijn gedachten over thermaal water

Thermaal water wordt gewonnen uit bronnen die diep in de aarde verborgen zijn, ze liggen tot wel 6000 meter onder de grond. Doordat het water door een paar aardlagen stroomt, heeft het de kans om verschillende sporenelementen en andere mineralen te verzamelen. De bron van thermaal water wordt opgewarmd door heet magma dat onder het oppervlak van de aarde stroomt en hierdoor vinden er verschillende chemische reacties plaats. Zo ontstaan er nieuwe, kostbare stoffen in thermaal water.

Thermaal water wordt in de welness resorts gebruikt tegen acné, psoriasis en atopische dermatitis. Is commercieel thermaal water een goede vervanger voor het thermaal water dat in welness resorts gebruikt wordt? Wat zijn de chemische bestanddelen van thermaal water en hoe gebruik je het correct? Uit welke bronnen wordt thermaal water gewonnen?

Welke stoffen zitten er in thermaal water?

Vanuit microbiologisch standpunt is thermaal water puur en hypoallergeen. Het bevat een hoge concentratie mineralen en micro-elementen en daardoor heeft thermaal water een positief effect op de huid. De essentiële voedingsstoffen waar thermaal water rijk aan is blijft deels aan het huidoppervlak en dringt deels diep door in de huidlagen, waar het kalmeert. Dit is waarom zelfs afgekoeld thermaal water (dat wordt mineraalwater) vaak als basis gebruikt wordt in veel rijke verzorgingsproducten.

Hoe gebruik je thermaal water?

Alle crèmes en balsems die thermaal water bevatten moeten op een gereinigde huid aangebracht worden. Als het om commercieel thermaal water gaat, wordt vaak op twee manieren uitgelegd hoe je het gebruiken kan. De ene kant zegt dat je de huid moet besproeien met thermaal water en daarna droog deppen met een tissue en de andere kant suggereert dat je het water volledig moet laten intrekken in de huid. Als jouw huid niet strak aanvoelt met het water erop, dan denk ik dat je het niet hoeft te verwijderen.

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van thermaal water het hele jaar door, zeker als je vaak in warme ruimtes bent. Het gebruik is erg veelzijdig:

  • Het is een goede vervanger van een gezichtstoner,
  • Het maakt de huid fris en zorgt goed voor make-up,
  • Het kalmeert de huid na het verwijderen van haar (ook na het scheren van de baard),
  • Het gaat goed om met verbranding door de zon (inclusief te lange blootstelling aan een zonnebank) en kalmeert huid die geïrriteerd geraakt is door sterke wind,
  • Het wordt vaak gebruikt door dermatologen om de huid te kalmeren na verschillende beauty behandelingen (zoals een chemische peeling).

Thermaal water is erg effectief (het maakt niet uit waar je het voor gebruikt) en fijn in gebruik. Als je het nog nooit op je gezicht gebruikt hebt, probeer het dan eens.

Thermaal water gebruikt in welness resorts VS commercieel thermaal water

Als het gaat om serieuze huidaandoeningen zullen beauty producten met thermaal water het thermaal water van een welness resort niet vervangen. De resorts bieden je warme baden met thermaal water aan maar ook een optimaal klimaat en professionele medewerkers. Trouwens, als je een paar weken in een welness resort verblijft met andere mensen met dezelfde klachten, dan zal dit je helpen die van jou te accepteren. Een goede mentale staat is de helft van het succes bij het vechten tegen elke ziekte, ook een dermatologische.

Het thermaal water dat de meeste voordelen biedt, is diegene die verrijkt is met waarschijnlijk de grootste hoeveelheid voedingsstoffen, in lage concentraties. Anders kan het de huid irriteren. De chemische bestanddelen in thermaal water zijn strikt verbonden met de bron waaruit het water wordt verkregen. Er zijn geen twee bronnen van thermaal water die dezelfde elementen bevatten.

Europese bronnen van thermaal water

Ik zal hieronder een aantal Europese bronnen van thermaal water benoemen die al langdurig gebruikt worden bij de productie van een grote hoeveelheid populaire crèmes en balsems. Dit soort producten maken de huid niet alleen mooier maar kunnen ook een aantal huidaandoeningen genezen. Dit zijn de bronnen:

Avène

Dit is de naam van het thermaal water dat zijn origine heeft in Sainte Odile, het zuiden van Frankrijk. Het bevat veel mineralen maar in kleine hoeveelheden. Ze staan bekend om het optimale ratio calcium-magnesium, waardoor zelfherstellende processen van de huid worden versneld. Andere elementen dat het thermaal water van Avène heeft zijn: silicium die de bloedvaten verstevigd, koper dat het metabolisme verbetert en antibacterieel is, mangaan dat verantwoordelijk is om te vechten tegen allergische reacties en zwavel dat acné behandeld. Het is klinisch bewezen dat thermaal water van Avène helpt tegen psoriasis, milde atopische dermatitis, ontstekingen in de huid door laser behandelingen, littekens, nasleep van brandwonden/zonnebrand en purigo. Last but not least: het thermaal water van Avène kan veilig direct op de huid aangebracht worden zonder het te verdunnen.

Vichy

Dit thermaal water komt ook uit Frankrijk, van een Frans resort met dezelfde naam. Het behoort tot de groep chloride-bicarbonaat-natrium water. Het bevat 17 minerale zouten en 13 sporenelementen. Het wordt herkend aan de hydraterende en kalmerende effecten. Het is belangrijk dat het thermaal water uit Vichy irritaties kan kalmeren die veroorzaakt worden door medicijngebruik bij keratodermie. Het thermaal water van Vichy kan psoriasis elimineren en de typische rode plekken van een gevoelige en atopische huid verminderen. Ook is het bewezen dat de huid beter bestand wordt tegen vrije radicalen. Alles bij elkaar maakt dit het thermaal water van Vichy een veel gebruikt water in preparaten die werken tegen veroudering en acné.

La Roche-Posay

Dit thermaal water is een combinatie van regenwater (natuurlijk gefilterd in de lagen van de aarde) en heel oud diep water uit de oceaan (dit bevat een unieke combinatie van mineralen en sporenelementen). Het behoort tot het water met een laag gehalte aan mineralen en het is bijzonder doordat het selenium bevat. Dit is een sterke antioxidant die huidveroudering vertraagt en ontstekingen tegengaat. Het thermaal water van La Roche-Posay helpt de huid sneller herstellen, maakt de huid veerkrachtiger en kalmeert roodheid en jeuk.

Wat is jouw mening over commercieel thermaal water? Kan je je een leven zonder voorstellen? Gebruik je het? Als thermaal water één van je favoriete cosmetica is, hoe gebruik je het? Ik wacht op je reacties.

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *