Rozenwater – De nieuwe must-have. Mijn recept voor rozenwater

Hoi meiden! Vandaag wil ik jullie vertellen over een geweldig product waar ik niet zonder kan tijdens mijn huidverzorgingsroutine. Het is rozenwater. Ik gebruik het nu meerdere maanden en heb me net gerealiseerd dat ik hier niets over het geplaatst. Onvergeeflijk.

Rozenwater – iets dat heel moeilijk was voor mij om een kans te geven.

Een roos? Het heeft waarschijnlijk alleen maar een geur en doet niets. Helaas geloofde ik dat jarenlang. Niets is echter minder waar. Het blijkt namelijk dat rooshydrolaat een krachtig wapen is in de strijd tegen rimpels, veroudering, tekenen van veroudering, voor acne vatbare huid… elke soort huid! Rozenwater reinigt de huid, herstelt de natuurlijke kleur, strijdt tegen vrije radicalen (anti-veroudering), biedt antiseptische en ontstekingsremmende werking, en heeft een verlichtend effect op een geïrriteerde en zeer gevoelige huid. Het reinigt letterlijk de vermoeidheid uit het gezicht. 😉

Niet direct, natuurlijk, ik bedacht me om zelf rozenwater te maken. Eerst gebruikte ik Biolines hydrolaat. Het was een zeer goed product, met alleen Damascusroosdistillaat. Het zit in een prachtig slank glazen flesje met verstuiver… helaas geen efficiënt product. Ik was gefascineerd door hoe mijn huid veranderde na een week van het gebruik van het hydrolaat. Het is glad, strakker, beter gehydrateerd geworden, heeft een mooie kleur en de poriën zijn niet langer zichtbaar. Rozenwater is geweldig als make-upprimer of aangebracht onder een crème of gezichtsolie. Daarna ontdekte ik eindelijk dat het geweldig zou zijn om zelf rozenwater te maken. Ik heb toegang tot rozenblaadjes dankzij mijn lieve Caroline – de eigenaar van een zomerhuis en tuin vol onvervuilde bloemen. We bereidden het eerste rozenwater samen. Het is prachtig dat de voorraad van dergelijk water ongeveer 6 maanden ingevroren kan worden in de vriezer. Op deze manier hebben we een aanzienlijke hoeveelheid van deze verjongende elixir gemaakt… maar terug naar het onderwerp.

Dit is het recept om je eigen rozenwater te maken:

  1. Bereid ongeveer een kwart kilo rozenblaadjes voor, waarbij je er zeker van bent dat zij van een goede bron komen (ongeplukt, geen pesticiden en andere nachtmerries).
  2. Plaats de blaadjes in een vergiet en doe er koud water overheen.
  3. Plaats de vochtige blaadjes in een katoenen doek en bind dit vast, maak er een mooi zakje van (onthoud dat de zak niet open mag vallen).
  4. Plaats de zak blaadjes in een grote glazen kom en schenk er kokend heet water overheen zodat de vlokken volledig bedekt zijn.
  5. Bedek de kom goed, bijvoorbeeld met een folie (je kunt de randen vastzetten met elastiek of een lint, en kijk uit dat je je handen niet verbrandt 😉
  6. Rozenblaadjes moeten lang in een waterbad liggen: het is het beste om ze ’s nachts te laten zitten. In de ochtend gooi je het resterende water in een pot, fles of container met verstuiver.

HELEMAAL KLAAR!

Rozenwater moet ongeveer 2 weken worden opgeslagen in een koelkast en in de vriezer (zoals ik al heb gezegd) een half jaarlang.

Het kan worden gebruikt in plaats van een toner, als basis onder een crème, foundation of olie. Succes!

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *