Correcte Nagellak Toepassing

Er gaat niets boven een vers gelakte nagel om je op en top vrouw te voelen. Maar hoe vaak gebeurt het dat je thuis je nagels lakt en een paar uur later alweer beschadigingen ziet? Vervelend! Daarom geven we je in deze blogpost een aantal essentiële tips voor een correcte nagellak toepassing.

Stap 1: Voorbereiden van je nagels

Zorg ervoor dat je nagels schoon, droog en vrij van oude nagellakresten zijn. Gebruik hiervoor een nagellak remover zonder aceton, omdat aceton je nagels kan uitdrogen. Vijl je nagels in de gewenste vorm, maar vijl niet te veel aan de zijkanten, want dat kan splijten veroorzaken. Breng vervolgens een basecoat aan. Dit beschermt je nagels tegen verkleuring en maakt ze sterker.

Stap 2: Eerste laag nagellak aanbrengen

Begin bij de basis van je nagel en beweeg het kwastje in drie streken naar de top: één in het midden en één aan elke kant. Probeer elk onderdeel van de nagel te bedekken zonder dat de lak de huid raakt. Laat deze laag volledig drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. Je kunt een föhn gebruiken om het proces te versnellen, maar zorg ervoor dat deze op een koele stand staat om blaren te voorkomen.

Stap 3: Tweede laag nagellak aanbrengen

De tweede laag is bedoeld om de kleur van je nagellak te verdiepen en eventuele onvolkomenheden uit de eerste laag te verbergen. Herhaal hierbij dezelfde stappen als de eerste laag. Zorg er ook voor dat je altijd van de basis naar de top van je nagel werkt voor een gladde afwerking.

Stap 4: Het toepassen van de topcoat

Een belangrijke stap die vaak overgeslagen wordt is het aanbrengen van een topcoat. Een topcoat beschermt je manicure, zorgt voor een mooie glans en kan helpen de nagellak sneller te laten drogen. Zo blijft je manicure langer mooi en hoef je hem minder vaak bij te werken.

Stap 5: Schoonmaken van de randjes

Zelfs de beste nagelstylisten maken soms foutjes. Als je wat nagellak op de huid rondom je nagels hebt gekregen, kun je dit het beste opruimen met een wattenstaafje gedrenkt in nagellak remover. Probeer dit wel zo snel mogelijk te doen, zodat de nagellak nog niet de kans heeft gekregen om te drogen.

Conclusie

Perfect gelakte nagels krijgen is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld, de juiste producten en de kennis over hoe je de nagellak het beste kunt aanbrengen. Met deze stappen moet het helemaal goedkomen om thuis je eigen nagels te lakken. Succes!

Auteur: Naam van de auteur

Gepubliceerd op: Publicatiedatum

Categorie: Beauty Tips

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!