Make-upminimalisme, stap voor stap: Wat weg te gooien en nuttig kan lijken?

Met behulp van make-up minimalisme kun je minder doen met je make-up, waardoor je meer tijd vrijmaakt om je andere schoonheidsaanbiedingen uit te voeren. Hieronder staan enkele tips om je kapsel te minimaliseren en ervoor te zorgen dat je make-up er fris en gezond uitziet. Voordat je begint met make-up minimalisme, is het belangrijk om eerst de ingrediënten van je make-up producten te evalueren en eventueel te vervangen.

Stap 1: Wat weg te gooien

Laten we beginnen met het gooien van make-up die je niet meer gebruikt. Als je make-up al meer dan acht maanden in je kast staat, is het tijd om het weg te gooien. Veel mensen denken dat ze hun make-up een eeuwigheid kunnen bewaren, maar dit is niet waar. Na verloop van tijd verliezen de ingrediënten hun eigenschappen, waardoor ze minder effectief worden. Daarnaast kan oudere make-up zelfs bacteriën, gisten en schimmels bevatten, waardoor je je huid zou kunnen beschadigen als je ze gebruikt.

Bovendien kun je geld besparen als je de make-up weggooit die je niet gebruikt. Doe dit regelmatig, omdat je anders producten aan moet schaffen, zodat je altijd een frisse look kunt behouden. Als je make-up bewaard hebt, bewaar het dan op een koele en donkere plek, zodat het langer meegaat.

Stap 2: Wat over te houden

Als je eenmaal hebt bepaald wat weg te gooien is, is het een goed idee om te bepalen wat je moet behouden om je look helder en fris te houden. Als je niet veel make-up gebruikt, kun je alleen je basic essentials behouden, zoals een foundation, mascara, oogschaduw, blush, wenkbrauwpoeder, lipgloss en lipstain. Als je graag meer variatie wilt, kun je ook lipsticks, eyeliners en andere make-up essentials behouden.

Het is ook belangrijk om producten met een natuurlijke ingrediëntenbasis te kiezen. Kies voor producten die voedingsstoffen bevatten die goed zijn voor je huid, zoals vruchten, groenten, plantoliën, kruiden en essentiële oliën. Probeer ook producten te vinden die de huidhydratatie behouden, zoals hyaluronzuur en vitamine E. Als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, kun je deze ook vermijden en andere producten kiezen.

Stap 3: Wat nuttig kan lijken

Hoewel minimalisme in make-up bedoeld is om je meer tijd voor andere schoonheidssessies te geven, zijn er nog steeds enkele producten die je in je routine zou kunnen opnemen om je look af te maken. Denk bijvoorbeeld aan wat kleuraccenten met oogschaduw, eyeliner of blush of om je lippen of wenkbrauwen ervan te voorzien. Certificeerbaar oogpotlood is een geweldige optie voor het accentueren van je ogen terwijl je je mascara en eyeliner gebruikt om de intensiteit te vergroten.

Je kunt ook een variatie aan lippencreme of -gloss toevoegen om je lippen te hydrateren. Als je meer kleur wilt, kun je ook een lipgloss of lippenstift kiezen die goed bij je huidtint past. Als je wenkbrauwen dunner worden, kun je ze van vorm en kleur voorzien met een wenkbrauwpoeder, wenkbrauwgel of wenkbrauwpotlood. Als je wilt, kun je ook concealer of foundation gebruiken om oneffenheden of vlekken te dekken, waardoor je huid er helder en fris uitziet.

Stap 4: Wat je moet doen als je de make-up minimaliseert

Hoewel je make-up minimalisme als doelstelling hebt om meer tijd te krijgen voor andere schoonheidsaanbiedingen, zou je ook voldoende tijd moeten besteden aan je huidverzorgingsritueel. Make-up minimalisme is het meest effectief als je een goede basis hebt, waaronder een dagelijkse routine met oogcrèmes, hydrating lotions en essentiële oliën. Wat er daarnaast nog meer belangrijk is? Het reinigen van je make-up penseel, het weizen van je huid en het vermijden van het gebruik van schadelijke producten. Al deze factoren kunnen een groot verschil maken in hoe je huid eruit ziet.

Kortom, met behulp van deze stappen kun je je make-up minimaliseren en het besparen van tijd, geld en moeite. Probeer altijd te kiezen voor producten met een natuurlijke ingrediëntenbasis en vermijd producten die schadelijk kunnen zijn voor je huid, zoals ethanol, parabenen en sulfaten. Met behulp van een paar kleine veranderingen en enkele nuttige make-upproducten, kun je een frisse, verzorgde look creëren. Probeer dit uit en ervaar zelf de voordelen van make-up minimalisme.

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!