TOP 5 vitamine C gezichtsserums die het waard zijn om te kopen

Ik weet dat velen van jullie, mijn lieve lezers, weten hoe belangrijk dit ingrediënt in huidverzorging is. Vitamine A (retinol), vitamine B3 (niacinamide) of vitamine K (fytonadion): ze spelen allemaal een belangrijke rol in het gezond en helder houden van de huid. En vitamine C? Is dat echt zo belangrijk?

Ik weet zeker dat je al wat kennis over vitamine C hebt. Als ik je naar je associaties zou vragen, dan zou je waarschijnlijk zeggen dat het ons immuunsysteem stimuleert en onze tanden sterk maakt. Sommigen van jullie weten zelfs dat dit nutriënt een actieve rol speelt bij het genezen van wonden. Heeft het nog meer voordelen voor ons? Ja, eigenlijk wel. Als we het over de huid hebben, dan blijkt vitamine C een ongelooflijk krachtig, natuurlijk ingrediënt te zijn voor cosmetica.

Voordat ik de belangrijkste voordelen van vitamine C voor de huid op ga noemen, moeten we begrijpen waarom sommige huidverzorgingsproducten (gezichtsserums) met dit ingrediënt beter werken dan anderen (gezichtscrèmes). Simpel gezegd zijn gezichtsserums sterk geconcentreerde formules, die dieper de huid intrekken en de huid van binnenuit herstellen. Gezichtscrèmes kunnen dit niet en zijn dus minder effectief, maar zeker belangrijk in de huidverzorging. Als je het beste uit vitamine C wil halen, dan kun je beter een gezichtsserum gebruiken.

Vitamine C en het gebruik ervan in huidverzorging

Laten we ons richten op het waarom. Waarom willen we onze huid behandelen met vitamine C? Ik ga niet alle voordelen opnoemen, maar alleen de meest belangrijke:

  • Vitamine C stimuleert de synthese van collageen, wat leidt tot een gladdere en jongere huid.
  • Vitamine C verlicht pigmentvlekken, maakt de huid egaal en stralend.
  • Vitamine C beschermt de huid tegen vrije radicalen, wat veroudering vertraagt.
  • Vitamine C behandelt dofheid, een uitgezakte en vermoeide huid.
  • Vitamine C vermindert de negatieve effecten van UV-licht op de huid.

Kwaliteiten goed verhelderend gezichtsserum. Vormen vitamine C

Dit is een cruciaal probleem. Gelukkig is het niet moeilijk. Als je, over het algemeen, wil genieten van alle voordelen van vitamine C, dan moet je een product vinden met gestabiliseerde vitamine C. Gestabiliseerd betekent dat het niet ontleed wordt voordat het door de huid geabsorbeerd is. Dit gebeurt met andere, vaak oudere, vormen van vitamine C wel.

Zover ik weet is er één gestabiliseerde vorm van vitamine C. Je kunt het vinden door naar het volgende ingrediënt te zoeken: 3-0-Ethyl Ascorbinezuur. Dit betekent dat jouw verhelderende gezichtsserum 3-0-Ethyl Ascorbinezuur moet bevatten om te kunnen genieten van alle bovengenoemde voordelen.

TOP 5 Vitamine C gezichtsserums die het waard zijn om te kopen

Hier is een korte lijst met verhelderende serums die ik volledig aanbeveel. Ik ga ze kort beschrijven.

1 Nanoil Vit. C Face Serum

Dit is een verhelderend serum met gestabiliseerde vitamine C. Dit betekent dat je wonderen mag verwachten, en dat doet het ook. Het trekt diep de huid in om de huid er beter en jonger uit te laten zien. Naast een portie 3-0-Ethyl Ascorbinezuur bevat het Nanoil Vit. C Face Serum ook een ander uniek ingrediënt: punarnava. Als je daar nog niet van gehoord hebt, het wordt gewonnen van de wortel van een plant die oorspronkelijk uit Azië komt. Onderzoekers hebben bewezen dat het celvernieuwing stimuleert en de huid egaal maakt. Over het algemeen verwijdert dit serum verkleuringen, gaat het vrije radicalen tegen en voorkomt het uitzakken van de huid. Het serum heeft een melkachtige formule die snel intrekt zodat je daarna je make-up op kan doen (als je het serum ’s ochtends gebruikt). Om eerlijk te zijn ben ik verbaast dat het serum helemaal niet duur is! En het bevat 50 ml, wat uitzonderlijk is. Goed gedaan, Nanoil!

meer informatie: www.nanoil.nl

2 Drunk Elephant C-firma Day Serum

Rijke formule en snelle resultaten zijn twee karakteristieke eigenschappen van het serum van Drunk Elephant. Ik weet dat het duur is (vind ik tenminste) maar het is echt een goed verhelderend serum. Ik weet niet of er andere serums zijn die fruitenzymen bevatten om dode huidcellen te verwijderen waardoor er een compleet nieuwe, heldere huid onthuld wordt. Het Drunk Elephant C-firma Day Serum gaat ook uitdroging tegen door de huid aan te vullen met vocht. Het is gemaakt van pompoengist en granaatappelextract voor een geregenereerde huid. Andere kostbare ingrediënten zoals L-ascorbinezuur, ferulazuur en vitamine E bevorderen een gezonde en perfect uitziende teint. Ik zou het Drunk Elephant C-firma Day Serum zeker vaker kopen als het niet zo akelig duur was.

3 Sesderma C-VIT Liposomal Serum

De belangrijkste reden waarom ik het Sesderma C-VIT Liposomal Serum in de lijst heb gezet is vanwege de 3-0-Ethyl Ascorbinezuur, wat (zoals je inmiddels al weet) vlekken op de huid als de beste verwijdert. Het werkt ongeveer hetzelfde als andere serums met vitamine C, maar het is duurder. Ik moet ook toevoegen dat het zwaarder voelt als het op de huid aangebracht wordt. Ik bedoel dan dat het langer duurt voordat het ingetrokken is en een vet gevoel achterlaat (op mijn gezicht in ieder geval). Maar als je dit niet erg vindt, dan zal je tevreden zijn met het Sesderma C-VIT Liposomal Serum. Het maakt de huid strakker en stralender. Net als andere verhelderende serums, stimuleert het een egale en jonge huid.

4 Purito Pure Vitamin C Serum

Dit is een wat goedkoper verhelderend gezichtsserums dat niet slechter is dan de bovengenoemde producten. Het bevat minder vitamine C maar veel plantaardige ingrediënten. Ik vind het Purito Pure Vitamine C Serum het proberen waard. Waarom vind ik dat? Omdat ik het geweldig voedend en hydraterend vind. Neem maar eens een kijkje bij de formule, die verrijkt is met hyaluronzuur (komt van nature in de huid voor en hydrateert). Als het aankomt op de plantaardige ingrediënten, dan bevat het Purito Pure Vitamin C Serum ginsengextract dat verjongend werkt, lotusbloemextract dat hydrateert en magnolia-extract dat bacteriën tegengaat en de huid kalmeert. Het enige minpunt is, vind ik, dat het Purito Pure Vitamin C Serum snel uitverkocht is. Ik heb grote moeite om ergens te kunnen kopen.

5 The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Tot slot een product dat geen introductie nodig heeft. The Ordinary is een wereldberoemd merk van cosmetica, en heeft een breed aanbod met prachtige producten. Ik vind ze niet allemaal het benoemd waard, maar ze zijn niet duur! Ik vind het Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution één van de beste producten. Het is geschikt voor alle huidtypen. Het bevat geen water, geen alcohol, geen olie, geen siliconen en geen allergenen, wat erg indrukwekkend is. Bovendien is The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution 100% veganistisch. Helaas bevat het geen gestabiliseerde vitamine C, maar het verlicht en egaliseert de huid wel. Het meest geweldige van dit product is het aantal ingrediënten dat het bevat. Weet jij het precieze nummer? Het is twee: propaandiol en ethyl ascorbinezuur.

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!