Kus de zomer voorbij! Hoe houd je de huid gezond na het zonnen?

Hoi, hoi, hoi!

De zomer komt langzaamaan ten einde en de foto’s zijn het enige wat er nog van de vakantie over is. Is dit echt het enige? Kijk naar je huid. Ik weet zeker dat jouw lichaam nog bruin is. Als je deze tan wil houden moet je vooral even doorlezen!

In bad na zonnebaden

Ik vind het verstandig om het lichaam te wassen nadat je het aan de zon hebt blootgesteld. Dit zal je verfrissen en het lichaam verzachten en verwarmen. Wassen heeft sowieso een positieve invloed op de huid doordat je het zand en zeezout verwijderd. Als je de juiste producten gebruikt sla je twee vliegen in één klap: jouw huid zal gereinigd én gevoed worden. Het is slim om een olie, zout of ander voedend schoonheidsproduct toe te voegen aan het badwater: dit zal het lichaam en de geest kalmeren.

Lichaam insmeren na zonnebaden

Dit is een essentieel onderdeel van het verzorgingsritueel, zeker na lange blootstelling aan de zon. Hierdoor kalmeert de huid en wordt deze weer gehydrateerd. Als je een goede balsem kiest kan je er zeker van zijn dat de huid gevoed en soepel zal worden en dat de bruine kleur langer blijft zitten. Om het makkelijker te maken, zoek naar de volgende ingrediënten: cacao, olijfolie, walnoot, vitamines B5 en E.

Groente en fruit

Wist jij dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn (vooral groente en fruit) die ervoor zorgen dat jouw kleurtje langer blijft zitten? Ik heb het over betakaroten die de huid donkerder maken. Je vindt het in: wortel, spinazie, tomaten, broccoli, meloen en abrikozen. Voeg deze groente en fruit vandaag nog toe aan je dagelijkse menu.

Gebruinde huid thuis behandelen

Als je vaak kiest voor zelfgemaakte schoonheidsproducten van etenswaren, moet je sommige ideetjes van oma eens proberen. Je kan melk, yoghurt, gist, plakjes komkommer en aloë vera bladeren gebruiken om je huid mee te behandelen.

Bang! Crash! Poef!

Als je huid niet fijn voelt na het zonnen, probeer dan een aantal bewezen methoden om de pijn en irritaties te kalmeren. In dit soort situaties kan je kiezen voor aloë vera, hyaluronzuur, mint en panthenol. Dit type producten brengen een relaxed gevoel en verminderen de irritaties.

Een klein beetje voor het haar

Naast de huid wordt ook het haar beïnvloed door de zon. Ook het haar ervaart gevolgen van UV-straling. Het haar kan droog, mat en vaal worden als het teveel blootgesteld wordt aan de zon. Gebruik haarmaskers en conditioners om het haar te hydrateren en de kleur van het haar te intensiveren. Dit soort haarproducten maken de lokken sterken en voorkomen dat de puntjes splijten.

Heb jij nog meer ideeën over huidverzorging na de zomer?

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *