Haarreparatie. Hoe verzorg je je kapsel in 5 stappen?

Het haar is de zwakke plek van een vrouw. Als er iets gebeurt met onze kapsels, hebben we daar veel last van. Haar is immers een synoniem van schoonheid. Een mooi en gezond kapsels is de trots van een vrouw. En het is waar dat ook mannen veel aandacht besteden aan lang en goed verzorgd haar. Prachtige, glanzende lokken die over je schouders vallen laten de wereld zien dat jij jezelf goed verzorgt. Om ze gezond enverbluffend te houden, moet je weten hoe je ze moet verzorgen. Ik heb een korte gids gemaakt die je zal helpen om dit doel te bereiken.

1. Hoewel haar redelijk resistent is, heeft het een milde verzorging nodig. Weinig meiden besteden aandacht aan de ingrediënten van hun wasproducten en shampoos. Maar een sterke shampoo, vol met chemicaliën zoals SLS, kunnen helaas irritaties op de hoofdhuid veroorzaken. De gevolgen zijn verschrikkelijk: zwakke haarzakjes, roos, overmatige talgafscheiding of een uitgedroogde hoofdhuid. Niet één gezonde haar zal kunnen groeien onder deze condities. Kies voor milde en natuurlijke shampoos, met een korte ingrediëntenlijst.

2. Een shampoo is niet genoeg in de haarverzorging. Het vormt een basis voor de volgende extreem belangrijke stap – voeden . Na het wassen, is het belangrijk om een conditioner aan te brengen, ten minste voor een paar minuten. Ik wed dat weinig van jullie weten dat je beter een masker of conditioner aan kunt brengen tegen de richting van je haargroei in. Op deze manier is het gemakkelijker voor het product om onder de open haarschubben te komen, in het haar.

3. Oliën is het beste wat je kan doen voor je haar. Het is een schoonheidsbehandeling die eruit ziet alsof je een haarmasker aanbrengt, maar in plaats van een kunstmatig drogisterijproduct, breng je een natuurlijke olie aan. Om eerlijk te zijn, is het beter dan alle haarmaskers. De juiste haaroliebehandeling bestaat uit het verspreiden van de olie over het haar en de hoofdhuid. Waarom? De moleculen en voedingsstoffen van de olie kunnen in de haarzakjes komen, en het haar voeden van binnenuit . Haaroliën is zo fijn, omdat je het waar en zo vaak je maar wilt kan doen. Ik olie mijn haar en hoofdhuid twee keer per week, waarbij ik de olie een uur of twee laat zitten. Als ik tijdnood heb, breng ik het aan op droog haar en spoel ik het na 15 minuten uit.

4. Het haar wil regelmatig getrimd worden. Oliën geeft geweldige resultaten, maar door het föhnen en blootstelling aan zonlicht, kunnen de haarpunten vroeg of laat gaan splijten. Door het te trimmen, houd je het haar licht en vitaal. Het haar geeft je gezondheid en een prachtig uiterlijk terug.

5. Gebalanceerde haarverzorging, door je haar regelmatig te voorzien van eiwitten, verzachtingsmiddelen en bevochtigingsmiddelen. Keratine-verrijkte conditioners zijn goed, maar als je ze te vaak aanbrengt, kan je haar gaan breken en uitdrogen (door een teveel aan eiwitten). Daarom moet je de eiwitten balanceren met verzachtingsmiddelen uit olie. Over balans gesproken, onthoud dat je haar niet alles kan verdragen. Föhnen, stijltangen, kleuren, stylingmousses, sprays en andere sterke producten – de zwarte lijst in haarverzorging.

Ik hoop dat deze vijf regels je haar verbeteren en gezond laten groeien. Een fijne dag nog! 🙂 

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *