Argan Koning! Hoe gebruik ik arganolie om mijn look te verbeteren?

Hey daar,

Ken je arganolie? Ik denk van wel! Dit is de onbetwiste koning van de natuurlijke haar- en huidverzorging. Eigenlijk is het de koning van alle natuurlijke oliën! Vandaag ga ik je wat informatie geven over arganolie. Ik ga je vertellen hoe divers arganolie kan zijn. Ik denk dat sommige feiten je zullen verrassen.

Ik wend me nu tot de mensen die al gebruik maken van de voordelen van arganolie maar geen idee hebben hoe ze het nog meer kunnen gebruiken. Ik nodig ook degenen uit die nog nooit gebruik hebben gemaakt van arganolie. 🙂

Hoe gebruik ik arganolie?

Hoe breng je arganolie aan? Er zijn verschillende methoden, technieken en ideeën over het aanbrengen van deze lichte en waardevolle natuurlijke stof. Vandaag ga ik je mijn meest favoriete manieren vertellen over het gebruik van deze Marokkaanse olie. Zo gebruik ik arganolie op mijn haar, lichaam en meer!

1. Intensieve reparatie van mijn haar

De eerste keer dat ik arganolie gebruikte was om mijn lange, maar beschadigde haar te verbeteren. Ik heb mijn haar gestoomd, de arganolie op vochtig haar aangebracht en een warme handdoek opgedaan. Ik heb de olie niet eerder dan twee uur later uitgespoeld.

2. Supersnelle voeding voor het haar

Natuurlijk gebruik ik arganolie voor een olie behandeling van mijn haar maar meestal ga ik voor de ‘ik-heb-geen-tijd’ versie. Dit houdt in dat ik wat arganolie in mijn haar wrijf en het 30 minuten later uitspoel. Daarna was ik mijn haar met shampoo, zoals ik dat normaal doe. Zoals je ziet neemt deze behandeling weinig tijd in beslag en daarbij zijn de resultaten heel goed.

3. Bescherming tegen hitte

Ik denk dat arganolie de enige bescherming tegen hitte is die ik gebruik. Ik breng het vaak aan op mijn haar na het wassen, als de lokken nog vochtig zijn. Ik verspreid een kleine hoeveelheid arganolie voordat ik ga föhnen. Deze natuurlijke olie beschermt mijn haar tegen de warme temperatuur van de föhn. Ook wordt mijn haar beschermd tegen vochtverlies en is het zachter, gladder en glanst het meer.

4. Wimper- en wenkbrauwverzorging

Arganolie is ook een goede conditioner voor de wimpers en wenkbrauwen. Ook de wimpers en wenkbrauwen hebben aandacht en verzorging nodig. Gelukkig kost deze behandeling weinig tijd. Neem een oud mascara borsteltje en verspreidt daarmee de arganolie over jouw wimpers en wenkbrauwen. Doe dit eens per dag, voor het slapen gaan. Wat zijn de voordelen? Mooie, sterke, veerkrachtige en dikke wimpers en wenkbrauwen die niet uitvallen.

5. Redding van zwakke nagels

Naar het haar, wimpers en de wenkbrauwen maakt arganolie ook de nagels sterker. Weet je wat het best is? Ik wrijf een paar druppels olie in de nagels terwijl ik TV aan het kijken ben. Dit is alles wat ik doe voor prachtige nagels. Arganolie heeft mijn nagels gerepareerd na een beschadigende gelmanicure. Ik heb nu zachte, sterke, minder broze en stralende vingernagels!

6. Basis ingrediënt voor zelfgemaakte cosmetica

Dit is waarom ik van arganolie houd: het kan gebruikt worden als basis ingrediënt voor zelfgemaakte cosmetica. Arganolie zorgt voor een natuurlijk en super effectief haarmasker, gezichtsmasker en handmasker. Ik meng de natuurlijke olie met honing, vitaminen, avocado, actieve kool of elk ander ingrediënt wat ik wil gebruiken. Eén van mijn favoriete zelfgemaakte cosmetica is een bodyscrub met koffie. Ik meng de arganolie met koffiedik om mijn lichaam zachter te maken.

7. Make-up verwijderen en gezicht reinigen

Heb je weleens gehoord van OCM? Zo nee, dan is het hoog tijd om het te proberen. In het kort kan je een natuurlijke olie gebruiken om jouw make-up te verwijderen en daarna het gezicht reinigen met water en olie. Ik gebruik arganolie met castorolie in de verhouding 3:1. Ik moet toegeven dit mengsel goed gaat met waterproof kleurcosmetica en andere viezigheid die op het gezicht blijft zitten. Bovendien maakt zo’n mengsel de huid zacht en voedt het tegelijkertijd.

8. Vervanging voor make-up basis

Tot slot mijn favoriete manier om de huid van mijn gezicht te verbeteren met arganolie. Ik gebruik het als natuurlijke basis voor mijn make-up. Na het reinigen van mijn gezicht breng ik twee druppels arganolie aan. Ik laat de olie intrekken en ga verder met het aanbrengen van mijn make-up. Mijn huid is goed gevoed en gehydrateerd en daarnaast ook superzacht.

Laat me in de reacties weten of je meer manieren hebt om arganolie te gebruiken. Doei!

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *