Wat een mooie bloem! Leeuwebek en zijn functies

Als je een gekke romanticus bent die graag over een weiland rent en bloemen opraapt – dan heb ik een voorstel voor jou. Stop een tijdje, bekijk wat van de bloemen om je heen en rust jezelf uit met een herbarium, want het kan blijken dat de meest effectieve cosmetica direct naast je staat!

Vandaag zou ik u de Leeuwebek plant willen laten zien, dit zijn kleine bloemen die in veel achtertuinen groeien. Het is een onopvallende plant die afkomstig is uit het Middellandse zeegebied. Hij groeit ook in het wild, in Klein-Azië. Ik wed dat je deze plant meer dan eens in je leven voorbij bent gelopen en hem niet eens hebt opgemerkt, of als je dat dan al wel hebt gedaan, je waarschijnlijk nooit had verwacht dat het zo’n interessante schoonheidseigenschappen zou kunnen verbergen en geloof me, hij heeft er genoeg!

Hoi, kleine bloem, laat me zien wat je verstopt;)

Leeuwenbek is een kostbare bron van flavonoïden, etherische oliën, anthocyanen en minerale zouten. Als het gaat om de zaden, zijn deze rijk aan EFA – essentiële vetzuren.

De grondstof van de plant is het kruid, de zaden en de bloem. Wilt u een leuk feit over de plant horen? Om eerlijk te zijn, ik kende de informatie zelf niet eens en het verraste me erg. Het blijkt dat er zoiets bestaat als Leeuwenbek olie, bekend als leeuwenbek (Antirrhinum majus) zaad olie.

Ik lees duizenden artikelen over deze plant, zijn actie, functies enzovoort. Nu zit ik hier voor mijn laptop en vraag me af of het het waard is om Leeuwenbek olie te kopen. Natuurlijk kan ik de infusie zelf maken, omdat ik de bloem kan oppikken in een tuin, maar ik kan de olie zelf niet persen (ik wou dat ik dat kon).

Leeuwenbek olie – Wat zijn de kenmerken ervan?

  • heeft een sterke zuiverende werking voor de huid;
  • werkt ontstekingsremmend;
  • verlicht pijn bij extern gebruik;
  • hydrateert, voedt en versterkt effectief.

Leeuwenbek olie kan ook worden gebruikt om de haarbehandeling te oliën omdat het ongeveer 80% vetzuren bevat: oliezuur (omega-9) en linolzuur (omega-6). Zoals u kunt zien, is het een zeer effectieve olie die met een hoge en gemiddelde porositeit dient. Wanneer ik eindelijk in staat ben om de olie in handen te krijgen (ik heb het nog niet gevonden hoewel ik ernaar zocht in elke online eco-winkel), zal ik je vertellen hoe Leeuwenbek olie het haar beïnvloedt

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *