Weet jij wat je drinkt? Ahorn water

Kokoswater en berkwater: ik weet bijna zeker dat je deze twee kent. Heb je ooit ahorn water gedronken? Als je dit nog nooit gedronken hebt is het hoog tijd om het te proberen! Ik zal je vertellen hoeveel voordelen deze drank heeft bij de hydratatie van het lichaam en hoe het de dorst lest. Welke andere voordelen heeft het drinken van ahorn water? Blijf lezen!

Hoe wordt water uit de Ahorn of Esdoorn geëxtraheerd?

Ahorn water wordt gewonnen uit bomen die in Quebec groeien, vaak in het vroege voorjaar. Quebec is vrij van vervuiling, pesticiden en kunstmest. Als de sneeuw nog op de grond ligt begint de extractie van het water. In deze tijd van het jaar is het sap het meest waardevol. Het bevat een hoge concentratie van vitamines en micro-elementen. Het water extraheren schaadt de plant niet. De boom blijft ongestoord door groeien. Ahorn sap is heldere vloeistof, zoet en het plakt een beetje. Het wordt niet verdund en ook niet gepasteuriseerd. Het enige proces wat het ahorn water ondergaat is filteren en sterilisatie. Deze twee processen garanderen de hoogste kwaliteit ahorn water.

Wat zijn de chemische toevoegingen aan ahorn water?

Ahorn water bevat bijna dezelfde ingrediënten als kokoswater. Er zitten ongeveer 50 voedende stoffen in zoals bijvoorbeeld vitamines uit de B-groep, magnesium, ijzer, calcium, fosfor, kalium en zink. Er zitten geen gluten en conserveermiddelen in en het wordt niet genetisch gemanipuleerd. Er zitten weinig calorieën in ahorn water en daardoor helpt het de bloeddruk verlagen en het bloedsuikerniveau te reguleren. Ahorn water:

 • hydrateert
 • verzacht irritaties en acné
 • neutraliseert vrije radicalen
 • verbetert haar en huid
 • voorkomt kaalheid
 • stimuleert en regenereert het lichaam

Weet je dat…

 1. Ahorn water wordt gebruikt om ahornsiroop van te maken. Voor 1 liter ahornsiroop is 40 liter ahorn water nodig.
 2. In sommige landen wordt ahorn water als een medische drank gezien dat een positieve invloed heeft op het lichaam.
 3. Je kan puur ahorn water gebruiken om te drinken maar ook om mee te koken.
 4. Ahornsiroop is een goede vervanger voor suiker en zoetjes.
 5. Ben je uitgeput omdat je hard hebt getraind in de sportschool? Of omdat je aan het herstellen bent van een ernstige ziekte? Drink ahorn water omdat het rijk is aan elektrolyten en het jouw lichaam zal helpen om sneller te regenereren.

Heb jij al een keer ahorn water gedronken?

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *