Verzachtende producten: red mijn uitgedroogde huid

Ik ben op zoek geweest naar een goede substantie of cosmetica die mijn extreem droge huid hydrateert en kalmeert. Ik heb ook producten geprobeerd dat vaak geadviseerd wordt aan mensen met atopische dermatitis: verzachtende middelen. Wat doet dit voor mijn huid?

Wat zijn verzachtende middelen en hoe werken ze?

Verzachtende middelen zijn substanties die hydrateren, smeren en de huid meer veerkrachtig maken. Ze zitten in veel huidverzorgingsproducten zoals balsems, crèmes en zalf. Ze zijn verantwoordelijk voor het tegengaan van TEWL (Transepidermal Water Loss). Ze creëren een doorzichtig laagje op de opperhuid dat beschermt tegen waterverlies en tegen externe factoren die een negatieve invloed hebben op de huid.

Effecten? De huid is gehydrateerd en zacht. De huid zal zichzelf beter regenereren, het gaat aandoeningen en ziekten zoals droge huid, eczeem, allergie en atopische dermatitis tegen. Het zal je nu duidelijk zijn dat het goed is om verzachtende middelen te gebruiken, al is het alleen al om deze aandoeningen en ziekten te voorkomen. Als je dermatologische problemen hebt moet je echt verzachtende middelen gebruiken.

Wat zijn de chemische bestanddelen van verzachtende middelen?

Producten die verzachtende middelen bevatten verschillen van substanties, types, doeleinden en effecten. Ze bevatten de volgende ingrediënten:

  • Occlusieve middelen: deze voorkomen dat water verdampt. Dit zijn: vaseline, paraffine, minerale oliën, lanoline, wax en sommige alcoholen.
  • Bevochtingsmiddelen: zorgen dat water in alle huidlagen komt. Dit zijn: glycerine, ureum, hyaluronzuur en melkzuur.
  • Epidermale lipiden: beïnvloeden en verbeteren de opperhuid, vullen de huid aan met water en zorgen ervoor dat de huid beter bestand is tegen beschadiging en voorkomen ontstekingen en allergieën.
  • Jeukwerende middelen: dit zijn onder andere menthol en kamfer.
  • Middelen tegen veroudering: collageen, retinol, hyaluronzuur en vitamines.
  • Immunologische middelen.
  • Zonbescherming.

Verzachtende middelen in haarverzorging

Zowel de schedel als het haar hebben bescherming nodig tegen externe factoren. Dit is waarom je shampoos met natuurlijke oliën, omega 3, 6 en 9, allantoïne en d-panthenol moet gebruiken. Deze shampoos zullen het haar niet vet maken, de schedel kalmeren en roos verminderen.

Ben ik iets vergeten te zeggen? Of heb je misschien meer vragen over verzachtende middelen bij haar- en huidverzorging? Laat het me weten!

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *