PEH: Eiwitten, verzachtende en hydraterende middelen en haarverzorging in het algemeen

Hey!

Professionele haarverzorging (eigenlijk ook haarverzorging thuis) hangt af van het gebruik van cosmetica die de PEH niveaus in balans houden. Deze afkorting bevat de volgende elementen: proteïne (eiwitten), emollients (verzachtende middelen) en humectants (hydraterende middelen). Dit zijn de drie belangrijkste stoffen waar het haar mee behandeld moet worden om sterk te blijven en er goed uit te zien. Hoe gebruik je ze zodat je kunt genieten van een prachtig en gezond kapsel?

PEH: Proteïne

Eiwitten geven volume aan het haar, vullen de kleine beschadigingen op en geven het haar de natuurlijke glans terug. Een tekort aan eiwit resulteert in dof en plat haar, terwijl een overschot aan eiwit pluizend haar veroorzaakt dat veel klit. Eiwitten en hydraterende middelen vormen een eigenaardig duo: het niveau ervan moet in evenwicht zijn. Je kunt de eiwitten aanpassen aan het haartype of aan jouw voorkeur. Eén van de meest effectieve typen eiwitten zijn gehydrolyseerde keratine en siliconen. Als je iets zoekt dat wat vriendelijker is: plantaardige extracten, elastine en collageen.

PEH: Verzachtende middelen

Als het aankomt op verzachtende middelen: deze creëren een beschermend laagje om het haar dat beschermt tegen beschadigende factoren vanuit de omgeving. Verzachtende middelen maken de lokken ook zacht en glad. Een tekort aan verzachtende middelen maakt het haar te licht, droog, pluizig en ruw. Een overschot aan verzachtende middelen maakt het haar plat en zwaar. Als je het haar wil behandelen met verzachtende middelen, kies dan voor natuurlijke oliën, wax, siliconen, vetzuren, lanoline of minerale oliën. Je kunt de verzachtende middelen in balans brengen met eiwitten en hydraterende middelen.

PEH: Hydraterende middelen

Hydraterende middelen zijn verantwoordelijk voor de vochtbalans van het haar. Het haar wordt dof en plat als er te weinig vocht is, terwijl een overschot aan vocht pluizend haar veroorzaakt dat snel klit. Dit zijn de meest voorkomende hydraterende middelen: glycerine, aloë vera, honing, ureum en panthenol. Om hydraterende middelen in balans te houden gebruik je eiwitten.

Hoe houd je de PEH in balans?

Het slechte nieuws is dat er geen universeel recept is om de PEH in balans te krijgen. Je moet volhardend zijn en blijven zoeken naar de meest ideale hoeveelheid hydraterende en verzachtende middelen en eiwitten voor jezelf. Blijf je lokken observeren om te zien wat ze nodig hebben. Gebruik haarverzorgingsproducten met één van de bovenstaande stoffen of een paar/groep van deze stoffen in de volgende volgorde: EH, HE en PEH. Het paar PH vind je zelden, dit is een combinatie van eiwitten en hydraterende middelen.

Hoe denk jij over de PEH balans bij het verzorgen van jouw haar? Houd je de PEH in gedachten als je voor jouw haar zorgt?

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *