Mascaravlekken. Ontdek hoe je deze voorkomt

Make-up. Aan de ene kant voorziet het vrouwen van schoonheid, maar aan de andere kant lokt het veel problemen uit, zelfs degenen die verbonden zijn met het vasthouden van de cosmetica. Jazeker, we willendat het effect blijvend is wanneer we het met een borsteltje hebben aangebracht. Helaas stelt de realiteit ons teleur en eindigen we vroeger of later met mascaravlekken onder onze ogen.

Vandaag gaan we dieper in op dit probleem.
Ik zal je al mijn geheimen vertellen die mij helpen om het uitsmeren van mascara te voorkomen.

Wat zorgt ervoor dat een mascara afbrokkelt en vlekken maakt?

Er zijn vele factoren verantwoordelijk voor deze situatie en het is het waard om te weten hoe je ze elimineert. Strijden tegen hetgeen dat de levensduur van een mascara verlaagt kan de kwaliteit van onze make-up verbeteren.

In tegenstelling tot wat vele vrouwen vaak zeggen, is de levensduur van een mascara niet afhankelijk van het type teint dat je hebt. Ongeacht of je huid nu droog, vettig of gecombineerd is – een mascara kan vlekken sowieso achterlaten. Daarom zal het balanseren van het proces van het aanmaken van talg niet veel doen.

Echter, zweet heeft wel degelijk invloed, of liever, hoge temperaturen die de productie ervan aanmoedigen. Oogschaduw en mascara gaan niet lang mee op een bezwete huid en wimpers. De kwaliteit van een mascara heeft een net zo negatieve invloed op het vasthouden van de make-up – zo simpel is dat. Een goedkopere mascara zal in de hoeken van de ogen gaan zitten, vooral als we het in overvloed aanbrengen, wat nog een factor is in het verminderen van de levensduur van make-up. Het is ongetwijfeld de moeite waard om in gedachten te houden 🙂

Wat kunnen we doen om te voorkomen dat de mascara gaat vlekken?

Het risico op vlekken is lager wanneer:

  • we een watervaste mascara aanbrengen,
  • we een mascaraprimer gebruiken,
  • we hoogwaardige producten kiezen.

Echter, soms gebeurt het dat we net door onze enige watervaste mascara heen zijn en we geen soortgelijk product in de buurt hebben. We moeten onze wimpers bedekken met deze ‘slechtere’ mascara die we tot onze beschikking hebben. Gelukkig is het mogelijk om meer duurzame make-up te verkrijgen. Hier is mijn geheime methode voor zulke noodgevallen.

Manieren om de houvast van de mascara thuis te verbeteren

  1. Bedek de wimpers met een reguliere mascara zoals je gewend bent.
  2. Wacht tot het droog is.
  3. Breng een laag kleurloze wenkbrauwgel aan op je wimpers.

That’s it! Je mascara zal nu langer houdbaar zijn zonder af te brokkelen en vlekken te maken op het gebied rond je ogen.

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *