Medische esthetologie, cosmetologie en cosmetica. Wat zijn deze?

Hallo meiden!

Vaak gebruiken we verschillende termen die verband houden met huidverzorging. We verwarren cosmetologie met cosmetica en we voegen esthetische geneeskunde toe om alles onbewust met elkaar te vermengen. Om dit probleem nog meer op te helderen, wil ik nog een term toevoegen, namelijk medische esthetiek. Wat betekenen alle woorden? Lees verder om erachter te komen.

In het begin was de …

Het begon allemaal met onderzoek naar gezondheid. Vervolgens evolueerden de volgende specialiteiten: cosmetologie, esthetische geneeskunde en dermatologie, esthetische chirurgie en zelfs esthetische stomatologie. Vervolgens ontwikkelde de medische esthetologie zich evenals de geneeskunde van welzijn, dit zijn gebieden die te maken hebben met het verbeteren van het uiterlijk. En waaronder staat dit bekend bij alle meisjes?

Cosmetologie versus cosmetica

Deze twee termen zijn afkomstig van een naam van één beroep, wat uiteraard een schoonheidsspecialist is. Cosmetologie en cosmetica worden gedefinieerd als onderzoeken naar het verbeteren van het uiterlijk. Ondanks dat ze hetzelfde zijn, profiteren ze van verschillende verfraaiing methoden. In cosmetica gebruiken we bijvoorbeeld berichten, food science, profylaxe en zelfs sport. Cosmetologie maakt op zijn beurt gebruik van plastische en esthetische chirurgie. Bovendien wordt het beschouwd als een gebied van de dermatologie. In een groot tekort, is de hedendaagse cosmetologie gelijk aan bewuste lichaamsverzorging en het voorkomen van huidaandoeningen, er verzorgd uitzien, leiden van een gezonde levensstijl, volgen van verstandige eetgewoonten en fysieke activiteit.

Cosmetologie versus medische esthetologie

Medische esthetologie is een gebied dat zich bezighoudt met de studie over schoonheid met het gebruik van medische en chirurgische procedures. Het verbindt, onder andere, esthetische geneeskunde, esthetische dermatologie, anti-verouderingsbehandelingen, voedselwetenschap, revalidatie en zelfs filosofische, psychologische en sociologische activiteiten. Het doel van zowel cosmetologie als medische esthetologie is verbetering van de levensstijl door een goed uiterlijk. Cosmetologie maakt alleen gebruik van typische schoonheidsbehandelingen, terwijl medische esthetiek strikt verbonden is met artsen die de verfraaiing procedures uitvoeren.

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *