Hoe behandel je haar als je zomer voorbij is?

Hallo meiden!

Hete zon, zout water en droge wind… Haar heeft het niet gemakkelijk tijdens de zomer. Terwijl je geniet van heerlijk weer en ontspanning, wordt je haar blootgesteld aan schade en dehydratatie. En zodra de zomer voorbij is, zie je duidelijk wat dit zomerse weer heeft gedaan met je lokken. Je moet je haar genezen en verfrissen! Hoe doe je dit?

Ten eerste, wassen

Je moet alle zandkorrels, zeezout en andere onzuiverheden die tussen de lokken kunnen zijn gekomen tijdens de zomer van je hoofd wassen. Daarom moet je na al die keren zonnebaden aan het einde van het vakantieseizoen je best doen om je haar grondig te verzorgen. Maak bijvoorbeeld een afspraak met je kapper voor een genezende behandeling. Conditioneer je haar verder thuis. Was je haar regelmatig het zou zelfs beter zijn als je dit twee keer achter elkaar doet. Maar waarom zou je je haar twee keer wassen? Het antwoord is simpel. De eerste keer wassen verwijdert stof, viezigheid en alle andere onzuiverheden die vastzitten aan je lokken. Bij de tweede keer wassen open je je haarschubben, waardoor je je haar gemakkelijker kunt verzorgen. Nu kun je ofwel een haarmasker of een conditioner aanbrengen, die gemakkelijker wordt geabsorbeerd en sneller kan gaan werken.

Ten tweede, bijpunten

Niet alleen conditionering, maar ook genezing is erg belangrijk tijdens de haarverzorging na de zomer. Als je dus terugkomt van je vakantie, kun je naar een kapper gaan en de beschadigde punten bijwerken. Zon, wind en water hebben veel schade aangebracht: de haarpunten zijn gespleten en de lokken zijn droog en mat. De beste oplossing is om de beschadigde haarpunten te verwijderen en genezende behandelingen te ondergaan. Protesteer niet als een kapper je aanraadt om een paar centimeters van je haar af te knippen.

Ten derde, andere methodes voor haargenezing

Om mijn haar te genezen na de zomer, gebruik ik graag cosmetische oliën. Ik breng ze aan vanaf het midden van mijn haar naar beneden, en laat ze min of meer een uur zitten voordat ik mijn haar was en in model breng. Om mijn model te versterken en vast te zetten, voeg ik ook een paar druppels van een olie toe aan mijn geföhnde lokken. Als je ook besluit je haar zo te behandelen, onthoud dan om de olie niet aan te brengen op je hoofdhuid – dit kan ervoor zorgen dat je haar te vettig wordt.

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *