Ik test Nanoil Heat Protectant Spray. Houdt het haar echt veilig tegen beschadiging door hitte?

heat protectant spray nanoil

De laatste tijd krijg ik veel DM’s over hittebescherming. Blijkbaar wil je iets meer weten over de producten die je haar moeten beschermen tegen verzengende temperaturen.

Ik heb enkele producten getest die beloofden mijn haar te beschermen tegen hitteschade. Verrassend genoeg was er maar één die me beviel, daarom zal ik het zo meteen voor jullie reviewen. Maar eerst wil ik kort enkele basiszaken bespreken in verband met hittebescherming, om je te helpen het belang ervan te begrijpen.

Waarom heb je thermische bescherming nodig voor je haar?

Je haar beschermen tegen hoge temperaturen is essentieel als je niet wilt dat het pluizig en overbewerkt wordt. Ik weet dat het misschien belachelijk klinkt, maar stylingapparaten met hitte zijn een van de grootste vijanden van je haar. Het is waar dat je naar een stijltang of een föhn grijpt om fantastische stijlen te creëren die je er leuk uit laten zien, dus waar heb ik het in hemelsnaam over, toch? Simpel gezegd, aan de ene kant geven deze apparaten je haar flatterende vormen, maar aan de andere kant ontnemen ze het vocht, wat behoorlijk tragisch is als je erover nadenkt. Zonder hydratatie worden de lokken dof, broos en dunner. Om dit alles te voorkomen, moet je een hittebeschermend product in je routine opnemen.

nanoil beste hittebestendige sprayWat zijn hittebeschermende (of thermische) producten?

Het zijn specifieke producten die “geprogrammeerd” zijn om een beschermende barrière rond het haar te creëren om te voorkomen dat het water wegloopt, waardoor je haar zo droog als een bot wordt. Eenvoudig, is het niet? Hittebeschermende sprays moeten worden aangebracht net voor je het haar gaat stylen of blootstelt aan het zonlicht – ja, het zonlicht is ook niet gemakkelijk voor je manen. Het handigst in gebruik zijn de hittebeschermers in sprayvorm – die zijn het snelst in gebruik en het makkelijkst gelijkmatig te verdelen.

Maar… kies verstandig!

Ik moet toegeven dat in mijn geval al snel bleek dat verschillende hittebeschermers verschillende effecten teweegbrengen. Tot mijn verbazing bleken een paar van de top-shelf producten totaal ongeschikt voor mijn lokken. Meestal lieten ze me slap haar na. Andere creëerden een vreemd wit residu op het kapsel. Weer anderen zorgden ervoor dat mijn hoofdhuid meer talg afscheidde dan normaal, zodat ik er hm… slecht uitzag, om het zacht uit te drukken. Daarom bleef ik op zoek naar iets dat licht genoeg zou zijn om op zijn minst volumeverlies te voorkomen. En zo kwam ik terecht bij Nanoil Heat Protectant Spray. Mijn kapper raadde het me eigenlijk aan, maar het bleek de hittebeschermer te zijn die ik zocht.

Alles wat je moet weten over Nanoil Heat Protectant Spray

Zoals je al geraden hebt, doet het wonderen. Het is een van de beste haarverzorgingsproducten die ik ooit heb gehad. Ik kon het in geen van mijn plaatselijke winkels vinden, daarom heb ik het besteld bij nanoil.nl. En omdat dit merk veel geweldige schoonheidsproducten heeft, bestelde ik ook plantaardige oliën en haaroliën. Misschien bent u ook geïnteresseerd in haarmaskers verrijkt met arganolie, keratine, zijde. Kijk maar eens naar het Nanoil-aanbod – je zult niet teleurgesteld zijn.

nanoil beste hittebestendige sprayMaar laten we teruggaan naar onze hittebeschermende spray. Nanoil Heat Protectant Spray is gewichtloos en heeft een heerlijk aroma. Deze cosmetica is geformuleerd met zijdeproteïnen en bevordert glad, glanzend en gedisciplineerd haar. Ik kan niet zeggen dat het mijn haar naar beneden haalt, want dat doet het niet. In plaats daarvan maakt het mijn lokken beter handelbaar, zodat ik gemakkelijker en sneller verschillende stijlen kan creëren. Mijn kapper is dol op deze spray omdat hij de lokken ontkroezen – geen irritante pluizige lokken! Houdt het mijn haar veilig tegen hoge temperaturen? Jazeker, dat doet het! Ik gebruik Nanoil Heat Protectant Spray nu al een paar maanden, waarbij ik mijn haar zoals gewoonlijk hittestyl, en ik kan niet zien dat het broos is geworden of is gespleten. Zo weet ik dat Nanoil Heat Protectant Spray werkt zoals beloofd.

Laat het me weten als jullie dagelijks heat protectants gebruiken. Kusjes!

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!