De complete handleiding voor het verzorgen van je wimpers

Jouw wimpers laten het grootste gedeelte van je oog en je gezichtseigenschappen zien. De manier waarop je ervoor zorgt dat deze in optimale omstandigheden blijven, is de verzorging die je met je wimpers doet.

Hieronder vind je een stap voor stap instructie die je kunt gebruiken om je wimpers gezond en mooi te houden.

Stap 1: Gebruik een zachte make-up remover

Gebruik altijd een zachte make-up remover om je make-up te verwijderen. Make-up removers bevatten vaak chemicaliën die de vezelige structuur van je wimpers kunnen beschadigen. Daarom moet je altijd een vloeibare oogmake-up remover of tonic tonic gebruiken. Reinig je gezicht en wimpers grondig met behulp van deze producten voordat je naar bed gaat om je ogen prettig te laten slapen en je wimpers gezond en bijgewerkt te laten voelen.

Stap 2: Gebruik een voedende mascara

Gebruik mascara op je wimpers om deze langer, taaier en schoon te maken. Om je wimpers optimaal te verzorgen, zou je een voedende mascara moeten gebruiken, zoals de mascara met verzorgende ingrediënten die speciaal voor je wimpers is. Niet alleen helpt zo’n mascara je wimpers conditie te verbeteren, het zal ook je wimpers langer en dikker maken. In plaats van mascara te gebruiken die je niet in staat zal stellen je wimpers te verzorgen, kun je ook kiezen voor een mascara die speciaal voor je wimpers is ontwikkeld.

Stap 3: Gebruik een oogmake-up oliën

Oogmake-up oliën zijn boordevol voedende ingrediënten zoals arganolie, jojoba-olie, enzovoorts, en kunnen je wimpers helpen gezond en sterk te blijven. Gebruik een blaadje oogmake-up olie om je wimpers lichte massage te geven voordat je mascara aanbrengen. Dit maakt je wimpers meer beweeglijk en flexibel.

Stap 4: Gebruik een wimperkam

Een wimperkam helpt je wimpers klontvrij te maken en de mascara even te verdelen. Deze kam kun je gebruiken zowel na het aanbrengen van de mascara en hoef je alleen maar zachtjes te bewegen. Daarom is het een must-have tool voor je wimperverzorgingsritueel, vooral als je veel mascara gebruikt.

Stap 5: Hydrateer je wimpers met aloë vera

Aloë vera bevat veel voedingsstoffen die goed voor je wimpers zijn. Het bevat ook anti-inflammatoire eigenschappen die helpen om je wimpers te hydrateren. Meng een theelepel aloë vera gel met een theelepel olijfolie en laat het de hele nacht intrekken. Breng de oplossing aan op je wimpers voor je naar bed gaat en was het af in de ochtend. Je wimpers zullen glad, sterk en gezond zijn.

Stap 6: Gebruik laagjes

Het aanbrengen van make-up via laagjes heeft veel voordelen. Het geeft je meer controle over de hoeveelheid waterdicht en volume dat je aan je wimpers toevoegt. Bovendien helpt het je om een natuurlijke uitstraling te creëren. Door met laagjes als startpunt te werken, kun je controleren hoeveel mascara je wimpers hebben, zonder je zorgen te maken dat er te veel mascara is aangebracht.

Stap 7: Gebruik geconditioneerde eiwitten

Eiwitten, en met name conditionerende eiwitten, zijn zeer effectief bij het verzorgen van je wimpers. Een conditionerend masker zal de vezelige structuur van je wimpers versterken, je wimpersverdikking en -lengte verbeteren. Voeg een theelepel kokosolie toe aan je conditionerend masker om je wimpers te hydrateren en blootgestelde haarzakjes te voeden, waardoor ze gezond en sterk worden.

Stap 8: Gebruik een make-up tamping-borstel

Tamping-borstels zijn kleine brush kammen die je na het aanbrengen van mascara op je wimpers kunt gebruiken. Door lichtjes te plukken met de brush ben je in staat om je mascara meer te verdelen, zonder je wimpers te beschadigen.

Stap 9: Smeer wat vaseline op je wimpers

Veel mensen vergeten dit, maar vaseline is geweldig voor het hydrateren van je wimpers. Het helpt de veroudering van je wimpers te voorkomen, waardoor schade wordt voorkomen. Als je ervoor kiest om vaseline aan te brengen op je wimpers, smeer dan een zeer kleine hoeveelheid op je wimpers zodat je geen olieachtig gevoel krijgt. Spoel de vaseline elke ochtend af met warm water en je kunt er zeker van zijn dat je wimpers gehydrateerd, gezond en glanzend zijn.

Stap 10:het regelmatig opnieuw aanbrengen van cosmetica

Het regelmatig opnieuw aanbrengen van je make-up is essentieel om te voorkomen dat je wimpers verslappen of scheuren. Gebruik veel schone borstels tussen het opschonen en opnieuw aanbrengen van je make-up. Om extra zorg voor je wimpers te gebruiken, is het ook aan te raden om je ogen regelmatig met oogmake-up remover te reinigen.

Stap 11: Slaap met een slap masker

Als je je ogen ’s nachts sluit, worden ze gecomprimeerd. Omdat je je ogen gebruikt, worden ze vatbaar voor rotatie, wat schade aan je wimpers kan veroorzaken. Het aanbrengen van een slap masker voordat je naar bed gaat, zal je wimpers helpen en kunnen voorkomen dat je wimpers krimpen en breken.

Stap 12: Gebruik je make-up op tijd op

Elke cosmetica heeft een bepaalde houdbaarheid, maar (ook al staat de datum op de verpakking) na verloop van tijd is het product minder effectief. Het lange bewaren van cosmetica kan bacteri

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!