Bakuchiol: De Hit van het Herfstseizoen! Leer Hier Hoe Je Het Juist Kunt Gebruiken!

De herfst is traditioneel de tijd waarin iedereen zich start voor te bereiden voor de komende winter. De neiging om naar binnen te gaan en onszelf warm te houden, krijgt extra aandacht. Om de huid gezond en glanzend te houden, wordt aangeraden om regelmatig een verzorgingsroutine te volgen. Deze herfst is Bakuchiol het product dat iedereen in huis wil hebben! Bakuchiol is een plantaardige vervanging voor retinol, waardoor het perfect is voor veganisten of mensen die liever afzien van dierlijke ingrediënten. Maar hoe gebruik je Bakuchiol precies en waarom is het zo populair? Lees hier verder!

Wat is Bakuchiol?

Bakuchiol is een wonderbaarlijke multifunctionele ingrediënt dat afkomstig is van de plant Bakuchi, ook bekend als Babchi. Bakuchiol werd vroeger in traditionele Chinese en Indiaanse geneeskunde als geneesmiddel gebruikt, maar tegenwoordig wordt het als ingrediënt gebruikt in verzorgingsproducten. Het is een antioxidant, wat betekent dat het vrije radicalen bestrijdt, zoals de schadelijke schade die de zon veroorzaakt, wat weer helpt om de huid jong te houden en tegen veroudering te beschermen. Het is ook een retinolachtig ingrediënt, wat betekent dat het een krachtige exfoliërende eigenschap heeft. Bakuchiol werkt ook ontstekingsremmend, anti-pigmentatie en heeft meerdere hydrofobische eigenschappen die de huidvochtbalans kunnen reguleren en verbeteren.

Waarom Bakuchiol?

Terwijl Bakuchiol net als retinol is – een vitamine A derivatief – heeft het twee voordelen ten opzichte van retinol: Bakuchiol heeft geen bekend irriterende bijwerkingen zoals droge of geïrriteerde huid, wat betekent dat het in grote mate veilig kan worden gebruikt voor de meeste huidtypes, zelfs die met gevoelige huid. Ten tweede is Bakuchiol veel milder dan retinol, wat betekent dat het veilig voor de dagelijkse huidverzorging kan worden gebruikt, waar krachtigere producten als retinol alleen ’s nachts kan worden gebruikt. Deze milde eigenschap maakt Bakuchiol ideaal voor mensen die hun huidverzorgingsroutine willen uitbreiden, maar voorzichtig moeten zijn als het gaat om ingrediënten die actief uitdrogen of irriterend kunnen zijn.

Hoe gebruik je Bakuchiol?

Als je Bakuchiol voor de eerste keer wil gebruiken, is het het beste om voorzichtig te beginnen met een kleine hoeveelheid. Bakuchiol moet naar huidtype worden afgestemd. Als je een vette huid hebt, begin dan met twee tot vier druppels van de Bakuchiol-oplossing. Als je een droge huid hebt, start dan met vier tot acht druppels. Voor zeer droge of gevoelige huid, start met een minimale hoeveelheid Bakuchiol om de huid te laten wennen, en verhoog daarna aan de hand van wat je huid goed verdraagt. Bakuchiol moet direct op het gezicht worden aangebracht en kan worden gebruikt als een concentratafwerking of als een serum, voordat je overgaat naar een moisturizer. Als je Bakuchiol gebruikt in combinatie met andere producten, zoals exfoliërende of krachtige ingrediënten, start dan met een minimale hoeveelheid Bakuchiol om te voorkomen dat er irritatie ontstaat.

Voordelen van Bakuchiol

De belangrijkste voordelen van Bakuchiol zijn dat het de huid zichtbaar glad, gehydrateerd en stralend laat stralen. Bakuchiol gaat de moedeloosheid tegen en geeft de huid een gladde en egale teint. Het kan helpen verlichten en verhelderen donkere vlekken en verminderen de zichtbaarheid van het fijne lijntjes, acne littekens en rimpels. Ook stimuleert het de productie van collageen en elastine, waardoor de huid er jonger en steviger uit zal zien. Bakuchiol is klinisch aangetoond dat het de lichamelijke verschijning van poriën verlaagt, om de huid direct een helderder uiterlijk te geven. Aangezien Bakuchiol ook zonnebeschermingsmiddelen bevat, biedt het ook bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen.

Hoe Kies Je Een Bakuchiol-Product?

Als je op zoek bent naar een Bakuchiol-product, moet je goed begrijpen wat je huid nodig heeft en kijken of Bakuchiol aan deze behoeften voldoet. Kijk of het product veilig is voor je huidtype en wat de samenstelling ervan is. Bakuchiol-producten bevatten meestal een combinatie van andere ingrediënten, dus zorg ervoor dat je deze kent. Je moet ook weten welke soort Bakuchiol in het product wordt gebruikt. Bakuchiol wordt geleverd in twee vormen: een plantaardige olie en een puur poeder. plantaardige olie zal de huid netter voelen, terwijl poeder meer absorptie kan hebben door de kleine stofjes.

Recepten Om Bakuchiol Te Gebruiken

Om Bakuchiol goed te profiteren, kun je het beste een paar Bakuchiol-hoofdrecepten gebruiken. De eenvoudigste manier om Bakuchiol te gebruiken is om een paar druppels in je favoriete moisturizer of serum te mengen. Je kunt Bakuchiol ook apart als een moisturizer of serum gebruiken, buiten een ander huidverzorgingsregime. Er zijn ook talloze manieren om Bakuchiol in je huidverzorgingsroutine te integreren. Hier zijn twee recepten om je op weg te helpen!

Bakuchiol Crème

Dit Bakuchiol-cremerecept is ideaal voor mensen met droge en mediterrane huidtypen. Het is zacht en zorgt ervoor dat je huid feelt, dankzij de aanwezige natuurlijke ingrediënten. Het eiw

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!