Het minimalistische cosmetische concept. Minder betekent meer, vooral voor onze huid

Minimalisme begint langzaam te begeleiden ons op vele gebieden van het leven. We betalen hulde aan de ‘ minder is meer ‘ houding, omdat het introduceert besparing en orde in onze omgeving. Maar kan deze aanpak worden toegepast op cosmetica? Natuurlijk kan het!

Een paar maanden geleden verhuisde ik het huis en kwam tot de conclusie dat ik had te veel spullen. Vooral, als het gaat om cosmetica. Ik was het verzamelen van bijna alles, van alle mogelijke bronnen en praktisch om elk lichaamsdeel. Crèmes, Lippenbalsems, conditioner, kleur cosmetica en het enorme aantal natuurlijke oliën. Pas toen ik alles moest inpakken en naar de andere plaats moest gaan, begreep ik dat ik het te ver heb gedragen. De waarheid is dat ik slechts een kwart van de hele ‘ inventaris ‘ met behulp van.

Toen dacht ik ‘genoeg is genoeg.’ Ik gaf weg een aantal van de onnodige cosmetica aan mijn vrienden en familie, de rest ging meteen in een prullenbak. Me? Ik voelde dat ik eindelijk het lichaam zorg bewust benaderd.

Wat is de kern van minimalisme in schoonheid?

Het belangrijkste principe: het is niet de hoeveelheid die telt, maar de kwaliteit (op punt!)

Zoals de naam spreekt voor zich, minimalisme is de zoektocht naar het beperken van de items die we hebben tot het maximum. We vaak stash weg cosmetica die we niet gebruiken op alle, en deze gewoonte van ons lijkt niet te veranderen in de nabije toekomst. Ongewenste geschenken, cosmetica gegeven door een vriend, hoewel we zeiden dat we niet willen dat ze, en de producten gekocht als gevolg van de aansporing-van-de-moment beslissing (vaak als gevolg van de korting).

Een ander karakteristiek kenmerk van het minimalistische cosmetische concept is het leven in harmonie met de natuur en de kostenbesparende aanpak. Kleinere hoeveelheid cosmetica en meer natuurlijke conditionering producten is de eenvoudigste manier om de conditie van onze huid en haar te verbeteren. Wanneer we verstandige en minimalistische oplossingen in de zorg toepassen, heeft dit zijn positieve uitkomst in onze look en portemonnee.

Hoe zet de minimalistische cosmetische concept in het leven?

Alles is leuk en games in de praktijk, totdat we echt een aantal regels te volgen. Immers, we hebben andere cosmetica in de winter, en andere producten in de zomer. Bijvoorbeeld, de toestand van ons haar verandert met het seizoen dus we moeten de cosmetica wedstrijd aan de strengen ‘ behoeften. Het is gezegd dat de huid houdt van veranderingen. Daarom stel ik voor de invoering van de veranderingen langzaam. Het is makkelijker om ons doel te bereiken in een langzamer tempo dan het uitvoeren van een enorme revolutie ’s nachts.

  1. Gooi alle cosmetica met verstreken datum.
  2. Maak een lijst van producten die u moet gebruiken en u bent van toepassing.
  3. Gooi of weg te geven de resterende cosmetica.
    Dit moet doen, vooral in het begin, maar er is nog een lange weg te dekken om het bereik van de echte minimalisme. Bovendien hebben we meestal problemen met de uitvoering van drastische veranderingen dus na deze segregatie zijn er een heleboel cosmetica die nog steeds blijft. Ik stel voor ‘lopen door’ uw cosmetische producten om de twee weken, want op deze manier zul je weg te gooien meer dingen. De volgende stappen hebben betrekking op het handhaven van minimalisme in uw make-up tas.
  4. Gebruik wijze oplossingen zoals bijvoorbeeld 2in1 cosmetica, Universal Cosmetics.
  5. Koop cosmetica in kleinere verpakkingen.
  6. Geef een poging om cosmetica DIY.
Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *