Nieuw gezicht dankzij scrub. Hoe werkt het en hoe kies je de beste?

Hoi prachtige dames 🙂

Wil je weten hoe je er jonger uit kunt zien en de vermoeidheid van de afgelopen dagen van je gezicht kan vegen? Denk je dat het onmogelijk is? Na het lezen van mijn blog ben je vast minder sceptisch. Ik denk dat je een nieuw gezicht krijgt door te scrubben. Het zal je verbazen hoeveel je kunt winnen door regelmatig te scrubben!

Scrubben: wat is het?

Mijn vriend kan dit het best uitleggen. Ik citeer een gesprek:

 • Waarom wrijf je die pasta over je gezicht? Je doet jezelf nog pijn!
 • Nee, dat doe ik niet. Mijn gezicht wordt er zo zacht van als bij een baby. Het is een scrub, het scrubt.
 • Oh, zoals een scheermesje voor het gezicht.

Yeah. Alleen hij kan scrubben vergelijken met een scheermesje. Hij heeft het niet eens fout. In feite is dit representatief voor een scrub. We wrijven eraf wat onnodig, oud en ruw is om het nieuwe, zachte en mooie te laten zien. Exfoliëren is het verwijderen van dode huid. Hierdoor onthult zicht ‘nieuwe’ huid. Naast mechanische zijn er ook zachte enzymatische scrubs waarbij je niet hoeft te wrijven.

Wat doet een goede scrub?

Als je een scrub met een goede kwaliteit gebruikt kan het wonderen doen. Ik wil je niet ongezond enthousiast maken. Het is gewoon een simpele waarheid. Een goede scrub is één van de best revitaliserende behandelingen voor de huid. Dit kan het doen:

 • Maakt de huid zacht.
 • Verwijderd dode huidcellen.
 • Regelmatig gebruik verminderd hyperpigmentatie.
 • Stimuleert bloedsomloop, versnelt regeneratie van de huid.
 • Gaat veroudering tegen.
 • Zorgt ervoor dat crèmes, balsems, maskers en serums beter geabsorbeerd worden.
 • Verwijderd gifstoffen.
 • Reguleert talg en reinigt poriën.
 • Maakt de huid soepel en verminderd cellulitis.
 • Verwijderd eelt (geen probleem meer met ruwe ellebogen of voeten).
 • Bereid de huid voor op de volgende behandeling (perfect voor zonnebaden).

Gezichtsscrub

Dit is de sleutel naar een jong uiterlijk en perfecte conditie van de huid. Het lijkt overdreven maar het is allemaal waar. Als je regelmatig scrubt zul je zien dat je minder porblemen ervaart: de algehele conditie wordt beter, de textuur egaal, de huid zacht, gevoed, lichter en vitaal. Je hebt minder last van puistjes, overmatigtalg of andere imperfecties. De microcirculatie verbetert waardoor rimpers verminderen en de huid langzamer verouderd.

Lichaamsscrub

Dit is een supersnelle methode voor een zijdezachte huid, zonder pigmentvlekken en ruwheid. Eén van de meest populaire scrubs is de heroïsche anti-cellulitis scrub. Werkt dit? Hell yeah! Zelfs een zelfgemaakte scrub kan goed werken tegen cellulitis. Meng koffiedik, natuurlijke olie (argan- of zoete amandelolie) met een paar druppels grapefruitolie (2-3 druppels, niet meer omdat etherische olie erg geconcentreerd is). Regelmatig gebruik van een scrub gebaseerd op koffie verbetert de bloedsomloop en versnelt het elimineren van giftige stoffen waardoor je minder last hebt van cellulitis.

Voetscrub

Voeten worden vaak genegeerd, terwijl ze vaak (na de winter) extra aandacht nodig hebben. Eelt op de hielen.. in sandalen wil niemand dat zien toch?

De winter is daarom perfect voor een scrub met zuur. Probeer speciale exfoliërende sokken. Doe ze aan en houd ze zolang aan als de fabrikant aanraadt. Dit soort regeneratie verwijderd de oude huid zodat je later een normale mechanische scrub kunt gebruiken om het resultaat te behouden.

Handscrub

Je bereikt een vergelijkbaar effect met exfoliërende handschoenen. Als de winter hard voor je is geweest raad ik je aan om de handen ook te scrubben met zuur. De handschoenen zijn wat zachter dan de sokken dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het huidoppervlak wordt verwijderd. De handen zullen zacht en helder worden. Als je het regelmatig gebruikt wordt zelfs een verouderde huid met pigmentvlekken helder, zacht en jong.

Wat denk je ervan? Denk je niet dat exfoliëren een briljante cosmetische behandeling is? Hou je van gezichtsscrub? Scrub je jouw lichaam regelmatig? En de handen en voeten? Heb je favoriete exfoliators? Laat het me weten in de reacties! 😀 Toedels!

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *