Gezichtscrème gebruiken ’s nachts? Zo moet je het doen

’s Nachts gebeuren er veel intensieve regenererende processen in de huid. Welke schoonheidsproducten moet je ’s avonds gebruiken en welke ingrediënten moeten ze bevatten? Hoe ziet een goede schoonheidsroutine er ’s avonds uit? Dit zijn mijn huidverzorgingstips voor jou.

Welke schoonheidsproducten moet je ’s avonds gebruiken?

De huid werkt ’s nachts het hardst dus de schoonheidsproducten die je ’s avonds gebruikt moeten hydrateren en de regeneratie stimuleren. Als we slapen kan de huid dit soort producten effectiever gebruiken dan overdag.

Welke ingrediënten moet een product bevatten?

Een essentieel deel van de huidverzorging ’s avonds bestaat uit een gezichtscrème. Hieronder vindt je een lijst met ingrediënten die zo’n schoonheidsproduct zou moeten bevatten:

  • Retinol: regenereert de opperhuid en verminderd rimpels.
  • Fruitzuur: maakt de huid egaal van kleur, stimuleert de productie van collageen en elastine en reinigt de poriën.
  • Co-enzym Q10: gaat vrije radicalen tegen en maakt de huid soepeler.
  • Stoffen die op zuurstof gebaseerd zijn: stimuleren het metabolisme en maakt de huid van rokers beter.
  • Vitamine E: gaat vrije radicalen tegen.
  • Vitamine C: versnelt cel synthese.

Hoe moet je schoonheidsroutine er ’s avonds uitzien?

Het gebruik van goede cosmetica is echt cruciaal maar het is niet de enige regel die moet onthouden. Je moet ook:

Make-up verwijderen

Dit is de basis van de schoonheidsroutine ’s avonds. Reinig het gezicht en de oogleden met een speciale lotion/melk. Daarna gebruik ik micellaire lotion om andere onzuiverheden te verwijderen. Als je make-up laat zitten moet je niet verrast zijn dat de huid vaal en vies wordt. Mensen met een erg gevoelige huid kunnen een speciale handschoen gebruiken die de make-up verwijderd. Deze maak je vochtig met water om de make-up producten eraf te halen. Deze handschoen kun je vaker gebruiken. Was hem tussendoor met lauw water en harde zeep.

Slaap op twee kussens

Zorgt dat je hoofd wat omhoog ligt zodat de lymfe het lichaam ingaan in plaats van onder de ogen en op het gezicht te blijven zitten.

Match je kussenhoes met je huidtype

Als je een droge en gevoelige huid hebt zal een kussenhoes van zijde of satijn helpen om plooien in de huid te voorkomen. Door zijde voorkom je ook dat het haar gaat klitten. Als je een vette huid hebt moet je een katoenen kussenhoes nemen. Deze absorbeert de uitscheiding van talg. Het is belangrijk om te weten dat je de kussenhoes elke week moet vervangen. Als je deze regelmatig op hoge temperatuur wast zullen de bacteriën en andere viezigheid verdwijnen. Doe je dit niet, dan komen ze in het haar, op het gezicht en later op de kleren.

Slaap met handschoenen aan

Er vanuit gaande dat je een hydraterende crème op de handen smeert. Hierdoor zal de huid zachter en gladder zijn als je wakker wordt. De voeten kun je op dezelfde manier behandelen: smeer ze in met een hydraterende crème en slaap met sokken aan. Niet alleen de huid, maar ook de nagels worden hierdoor behandeld. Als je broze nagels hebt kun je dit vaak herhalen zodat ze zachter en meer gehydrateerd worden.

Gebruik een oogcrème

Het maakt niet uit hoe oud je bent, gebruik een oogcrème. Gebruik er niet teveel van. Een dikke laag crème zal helemaal intrekken en de huid er dik uit doen zien. Ik adviseer vaak om een gel te gebruiken omdat de lichte consistentie ervan je er fris en stralend uit laat zien ’s ochtends.

Gebruik cosmetische boter en olie

De huid regenereert beter als je er een boter of olie opsmeert. Ik persoonlijk hou van shea butter omdat het de huid effectief hydrateert en zachter maakt. Ik gebruik ook vaak avocado-olie, dit beschermt de huid tegen verlies van hydratatie en waarborgt de natuurlijke balans van de huid. Als je huidproblemen ervaart is ’s nachts het perfecte moment om een hydraterend gezichtsmasker te gebruiken. Het is verstandig om het huidsverzorgingsritueel ’s avonds te eindigen met een rijke en hydraterende crème voor op het gezicht.

Gebruik scrubs

De meeste gezichtsmaskers met scrub kun je ’s nachts op het gezicht laten zitten om de absorptie van de cosmetica die je ’s ochtends gebruikt te verbeteren. Dit soort producten die dode huidcellen verwijderen leveren vaak geweldige resultaten. ’s Morgens heb ik het gevoel dat ik met een nieuw gezicht ontwaak dat er veel beter uitziet.

Gebruik een rijke crème, maar wel met mate

Ja, een nachtcrème kan je rijkelijk gebruiken omdat het lang in kan trekken maar gebruik toch niet teveel. Hierdoor kunnen de poriën verstopt raken, vooral bij de neus. Bij een droge, geïrriteerde huid kan je een hydraterende, dikke crème gebruiken. Je hoeft het niet over je hele gezicht te gebruiken. Je kunt het gezicht beter indelen in stukken en zo elk stuk met het juist product behandelen. Ik gebruik een gezichtscrème op de plekken waar ik zie dat de huid droog is. Een lichte crème of gel gebruikt ik op de delen die snel vet worden.

Hoe ziet jouw schoonheidsroutine eruit ’s avonds? Welke schoonheidsproducten gebruik je? Laat het me weten in de reacties!

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *