Je haar reinigen met baking soda – Gefaalde kleuring

Heb je wel eens gehoord van je haar wassen met baking soda? Zo niet, dan kun je mijn laatste post lezen in de ‘slimme haarkleuring ’ serie.

Het onderwerp zal veel vrouwen aanspreken die teleurgesteld zijn met hun haarkleur na het kleuren. Natuurlijk zullen vrouwen die niet tevreden zijn met hun nieuwe kleur er alles aan doen om hun kapsels te redden. Het gebruik van baking soda is een van de trucs die werken in geval van nood. De resultaten van de soda zijn vergelijkbaar met de werking van professionele producten voor de verwijdering van haarkleuring. Ze zijn alleen niet zo heel spectaculair.

Mijn avontuur met baking soda

Ik was het slachtoffer van een gefaald kappersexperiment. Wat kan ik erover zeggen … mijn haar had een lelijke schimmelkleur in plaats van de grijze tint die zo geliefd was op Instagram. In het begin dacht ik dat er niets aan gedaan kon worden, maar uiteindelijk heb ik het advies van meiden op andere blogs gevolgd en besloot baking soda te gebruiken. Het kostte me eerst wat tijd om mezelf te overtuigen … niets moedigde me aan om dit witte poeder aan te brengen op mijn haar.

Hoe was je je haar met baking soda?

Ik zal je vertellen over de methode! Ik gebruik een mix van alle online tips. Je hebt nodig:

  • een eetlepel baking soda,
  • een portie milde shampoo, bijvoorbeeld voor kinderen.

Dat is alles wat je nodig hebt om de kleur uit je haar te wassen en de hoofdhuid effectief te reinigen. Meng beide producten en was je haar zoals gewoonlijk. Gebruik echter een zure mix (azijn of citroensap + water) tijdens de laatste keer spoelen. Dit zorgt ervoor dat je haarschubben dichtgaan, dat de natuurlijke zuurgraad van je haar wordt hersteld, en dat je haar zacht wordt.

Je haar wassen met baking soda – RESULTATEN

Tijd voor het belangrijkste deel van het artikel – wat zijn de voordelen? Soda heeft wonderbaarlijke reinigingseffecten. Dankzij de hoge zuurgraad, opent de soda je haarschubben, waardoor viezigheid kan worden weggehaald (en daarbij ook de ongewenste verf). Het is een product dat overal beschikbaar is en het haar bevrijdt van siliconen, residuen van producten, oliën, toxines en andere dingen die traditionele shampoos niet kunnen verwijderen.

Ik raad baking soda niet alleen aan voor het wassen van haar als je problemen hebt met een gefaalde kleurbehandeling. Gebruik deze methode voor een intensieve reiniging van de hoofdhuid, of wanneer je haar verzwaard wordt met producten. Gebruik echter niet teveel soda, want als je het te vaak gebruikt, kan je haar uitdrogen.

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *