Is het blokkeren van zweetklieren het geld waard? Mijn mening

Het blokkeren van zweetklieren kan een oplossing zijn tegen overmatige transpiratie. Natuurlijk is zweten essentieel om de lichaamstemperatuur te reguleren en om de pH waarde van de huid in balans te houden. Als je teveel zweet houdt dit in dat je last hebt van hyperactieve talgklieren die meer zweet afscheiden dan noodzakelijk is. Dit leidt tot hyperhidrosis, wat overmatig transpireren betekend. Mensen die hier last van hebben produceren tot vijf keer meer zweet dan de mensen bij wie de zweetklieren normaal werken.

Het blokkeren van zweetklieren kan dit probleem oplossen om dat het werkt door een zeer hoge concentratie van aluminiumchloride dat de leidingen blokkeert die naar de zweetporiën lopen. Dit werkt erg goed in vergelijking met de effecten van reguliere anti-transpiranten. Aan de andere kant kan lang gebruik van een dergelijk product ontsteking van de poriën van de talgklieren veroorzaken. Als je dit eenmaal weet is het dan wel een goed idee om zo’n product te gebruiken? Hoe werkt het echt? Hoe gebruik je het? Wat zijn de nadelen? Lees hier wat ik je moet vertellen.

Hoe werkt het?

De meest voorkomende anti-transpiranten bevatten aluminiumchloride dat reageert met de chemische stoffen in zweet en een amorfe gel creëert: deze gel sluit de zweetklieren die in de diepere huidlagen liggen. Als je overmatige transpiratie tegen wil gaan zal je een anti-transpirant nodig hebben met een hogere concentratie van aluminiumchloride dan de reguliere anti-transpiranten. Één van deze producten werkt door het blokkeren van de zweetklieren.

De blokkade van zweetklieren werkt als een normale anti-transpirant. Wanneer het in contact komt met water zal het een laag amorfe gel creëren, wat de poriën en zweetklieren zal blokkeren en het zweten zal verminderen. In de zweetklier wordt een soort plug (gemaakt van polymeerhydroxidegel) gemaakt. Deze plug is het resultaat van langzame neutralisatie van zuur aluminiumzout en minder zuur zweet. Het is interessant om te weten dat de plug die gemaakt wordt door het gebruik van de blokkade van de zweetklieren zich dieper in de huid bevindt dan de plug die gemaakt wordt door een normale anti-transpirant. Hierdoor zullen de resultaten van het gebruik van de blokkade van de zweetklieren langdurig aanhouden.

Hoe gebruik je een blokkade van de zweetklieren?

Als eerste is het verstandig om het ’s avonds te gebruiken. Je brengt het aan op een gereinigde, droge huid die niet geïrriteerd is. Gebruik het één of twee keer per week. Dit is voldoende omdat de resultaten een aantal dagen zullen aanhouden.

Ik moet je waarschuwen. Als je de zweetklieren te vaak blokkeert (meer dan twee keer per week) kan je de zweetklieren verstoppen. Dit zal leiden tot ontstekingen. Daarom is het belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te volgen.

Nadelen van het gebruik van de blokkade van de zweetklieren?

De zweetklieren worden geblokkeerd, zoals je nu weet, en daarmee zal de afscheiding van zweet verminderen waardoor het proces van verwijdering van giftstoffen uit ons lichaam ook zal vertragen. Hierdoor worden de schadelijke stoffen in de lymfeklieren van de oksels verzameld in plaats van dat ze uitgezweten worden. De vermenigvuldiging van bacteriën (die normaal gedood worden door de pH waarde van zweet) kan leiden tot huidirritatie. Als je Sweat block langdurig gebruikt kan het de elektrolytenbalans verstoren, wat kan leiden tot allergische reacties zoals bijvoorbeeld een rode huid.

Heb je weleens een blokkade voor de zweetklieren gebruikt? Zo ja, was je tevreden met de resultaten? Ik wacht op jouw reactie!

Agnes

Moge de schoonheid met jou zijn! Mijn naam is Agnes. Wat moet je over mij weten? Ik ben een groot Star Wars-fan, maar ik ben verre van een tomboy. Ik kijk vaak naar de galactische worstelingen van Luke Skywalker met een hydraterend masker op mijn gezicht terwijl ik mijn nagels verf. Ik vind het leuk om mezelf te verzorgen en dit blog helpt me om mijn passie te ontwikkelen - kom en zie het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *